Pink Floyd: The Wall.

Halsnæs Bryghus Nordre Beddingsvej 35, Hundested

Et dobbeltalbum om fremmedgørelse, isolation, fascisme og moderbinding lyder ikke som standardopskriften på et hit-album. Men Pink Floyd fulgte aldrig rockens hitformler, og deres dobbeltalbum fra 1979 blev en næstenContinue readingPink Floyd: The Wall.

kr.100

Rhapsody in Blue: En amerikansk klassiker fylder 100.

Jyllinge Bibliotek Bygaden 90, Jyllinge

Albummet, ”Rhapsody in Blue” af den legendariske, amerikanske komponist, George Gershwin, fylder 100 i februar 2024. Den populære og ret uskolede Gershwin blev manden, som sikrede amerikansk musik et gennembrud i den modernistiske musik-æra i 1920erne.

Den dygtige musikjournalist og foredragsholder, Thomas Ulrik Larsen vil fortælle os om dette besynderlige og kontroversielle værk, som den såkaldte jazz-symfoni ”Rhapsody in Blue” var og er.

Gershwin blev uventet en darling hos højtstående europæiske og russiske komponister som Ravel, Schönberg og Stravinskij og solgte plader i et omfang, der fik grammofon-industrien i USA til at eksplodere. Lyder det vildt og mærkeligt? Det er det. Og George Gershwin var i den grad rockstar, før begrebet blev opfundet.

kr.25